ADN-ja është shtylla kurrizore e jetës dhe pothuajse i gjithë planeti ynë varet nga ajo, por në Tokën e lashtë, një version primitiv i paraardhësit së tij më të vogël të njohur – ARN – ishte pika qendrore për evolucionin, zbuluan shkencëtarët.

ARN është strukturalisht e ngjashme me ADN-në, me përjashtim të një prej katër pjesëve themelore, timinës, zëvendësohet me uracilin, transmeton lajmi.net.

Kjo ndryshon formën dhe strukturën e molekulës dhe shkencëtarët kanë besuar prej kohësh për këtë kimikal që të jetë shkaku i formave të para të jetës në Tokë.

Një zbulim aksidental nga akademikët e Harvardit ka gjetur tani se një version pak më i ndryshëm i ARN mund të ketë qenë përbërësi kyç që lejoi që jeta në Tokë të lulëzojë.

Shkencëtarët pohojnë se një kimikal i quajtur inozinë mund të ketë qenë i pranishëm në vend të guanines, duke lejuar që jeta të zhvillohet. /Lajmi.net/