Veseli në ceremoninë e rivarrimit të Ilaz Kodrës, Mujë Krasniqit dhe Abedin Rexhës

Kryetari i Kuvendit të Kosovës Kadri Veseli, ka deklaruar në Marinë të Skenderajt se toka e Kosovës është e larë me gjakun e dëshmorëve për tu arritur liria dhe shteti i pavarur e sovran.

Në ceremoninë e rivarrimit të dëshmorëve të UÇK-së, Ilaz Kodra, Mujë Krasniqi dhe Abedin Rexha, Kryeparlamentari Veseli tha se ëndrra e tyre është frymëzim në rrugën e fuqizimit të shtetit të pavarur e sovran të Kosovës.

Veseli theksoi se askush nuk duhet të lejojë që të cenohet sovraniteti dhe integriteti i vendit.

Ai ka ftuar për bashkim nga të gjithë, ngase sipas tij, Kosova është tokë e shenjtë.

“Nuk duhet të lejojmë që të cenohet ky shtet, ky sovranitet, ky integritet. Jemi duke bërë punën më të mirë të mundshme. Ajo çka na duhet më shumë është që të jemi të bashkuar, mos t’i hapim fjalë njëri-tjetri, për arsyeje se kjo tokë është e shenjtë, sepse edhe amaneti i kolosëve është i shenjtë, kemi dhënë shumë sakrifica, duhet të punojmë edhe ma shumë”, ka thënë Veseli.

Në këtë ceremoni, Kryeparlamentari Veseli ka paralajmëruar po ashtu se votimi i tri projektligjeve që mundësojnë transformimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës në ushtri të vendit do të jenë brenda ditësh ose javësh në Kuvend.