Vendimet që ndryshuan një shtet!

Kolinda Grabar-Kitaroviç presidentja e Kroacisë pasi mori detyrën e udhëheqjes së shtetit, mori disa vendime që ndryshuan komplet politikën e Kroacisë.

Ndër ndryshimet e para ishte se ajo mori vendim të shiste avionin presidencial, të shiste 35 veturat të tipit Mercedes Benz që ishin caktuar për ministra dhe zyrtarë të tjerë dhe i ktheu paratë në arkat e shtetit.

Ajo uli rrogën e saj dhe atë të ministrave për gjysmë. Ka ulur kostot dhe pagat e ambasadorëve dhe konsujve në 60 %.

Ka rritur pagën minimale për sektorin privat e pensionet si dhe eleminoi atë për senatorët dhe kongrecistat. Ajo poashtu flet 7 gjuhë dhe është shumë e rezervuar për ti besuar dikujt.

Ndryshe Kroacia është pjesë e BE dhe së fundi qytetarët e saj kanë fituar të drejtën e punës në Zonën Schengen.