Vajzat e dajëve të Haradinajt, rahatohen në institucione publike

Në institucione publike po vazhdojne të “rehatohen” familjarë të pushtetit aktual në Kosovë.

Përveq shumë raportimeve nëpër media ditëve të fundit, tashmë merret vesh se edhe vajzat e dajëve të kryeministrit dhe kandidatja e AAK-së për kryetare të Drenasit kanë gjetur vend në institucionet publike.

LEXO EDHE:

Komuna asfalton rrugë në disa fshatra të Prishtinës

Në korrik të këtij viti, vajza e dajës së kryeministrit, Ramush Haradinaj, Ekzotina Brahimaj,  i bën një vit punë në Ministrinë e Zhvillimit Rural. Pozita e saj është zyrtare e prokurimit.

Vendimi për punësimin e saj është marrë më datë 16 korrik 2018, gati një vit pasi familjari i saj, Ramush Haradinaj ka marrë votat e deputetëve për të qeverisur me Kosovën, shkruan Koha Ditore.

Edhe pse kjo ministri udhëhiqet nga përfaqësuesi i minoriteteve joserbe, Rasim Demiri, Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, familjarë të Haradinajt, familjarë të stafit të Haradinajt, asamblistë e militantë të kësaj partie kanë arritur që për një vit të zënë nga një vend pune në këtë ministri.

Në një tjetër pozitë është punësuar edhe e afërmja e Ekzotinës, Lirjeta Brahimaj, po ashtu vajzë e dajës tjetër të kryeministrit. Ajo është punësuar në “Telekom”.

Të tjerë njerëz të afërt me AAK-në gjatë këtij viti janë bërë pjesë e Ministrisë së Zhvillimit Rural.

Poashtu edhe  ishte kandidatja e AAK-së për kryetare të Drenasit, merret vesh se në shtator të vitit 2018 ajo është përzgjedhur drejtoreshë e Departamentit për Integrime Evropiane dhe Koordinim në këtë ministri.