Sot në Drenicë mbizotëron një ditë dhembje dhe krenarie

Në fshatin Tërstenik të Drenasit mbahet tubim përkujtimor në nderim te Dëshmorëve dhe Martirëve të lagjes Gashani.

Janë mbushur plotë 19 vite që kur forcat e ushtrisë çetnike serbe rrethuan fshatrat Shtuticë, Vërbovc dhe Tërstenik dhe fshatrat përreth tyre, duke vrarë qindra e mira banor të pafajshëm , në mesin e tyre edhe fëmijë ,gra dhe pleq. Prandaj sot në Drenicë mbizotëron një ditë dhembjeje dhe krenarie.

– Një ditë e dhimbjes sepse Sot është përvjetori i njërës prej masakrave më makabre të luftës së fundit në Kosovë.

– Sot është një ditë krenari sepse gjaku i tyre sjelli lirinë tonë Ne mesin e shumë të tjerë sot janë kujtuar edhe dëshmorët dhe martirët e lagjes Gashani.

Dëshmorët: Nasuf Gashani, Tahir Gashani, Naim Tiku, Besim Tiku si dhe

Martirët e luftës: Zekë Gashanin, Brahim Gashani, Zylfije Gashani, Rizah Tikun, Sadri Gashi, Hajrullah Gashani, Mihane Gashanin, Faton Gashani, Fatmir Gashani.

Qoftë i përjetshëm kujtimi për gjakun e tyre.

Shkruan: Ardian Gashi