Banorët e fshatit Qirez të Skenderajt para pak minutash kanë mbaruar protestën ndaj gurëthyesit që vepron në këtë fshat, shkruan Drenica Press.

Banorët e këtij fshati thanë se jeta e banorëve është në rrezik nga minimet që po bën ky gurëthyes, ku shpesh herë gurët e gurëthyesit nga minimet e bëra bien në çati të shtëpive e në oborre të shtëpive, dhe kështu mund të rrezikoj seriozisht jetën e ndonjë banori, përcjellë Drenica Press.

Lidhur me këtë prtestë banorёt e fshatit Ҫirez thanë se “Sot protestuam sepse atyre iu rrezikohet jeta e tyre, iu rrezikohen shtёpitё e tyre, iu rrezikohet uji i tyre dhe iu ndotёt ajri i tyre.
Banorёt e fshatit Ҫirez sikurse qё injorohen me vite edhe sot ata u injoruan. Askujt nuk i bёri pёrshtypje, si pushtetit lokal ashtu edhe atij qёndror, protesta e kёtyre banorёve. Askush nga pёrfaqёsuesit e nivelit lokal dhe atij qёndror madje nuk e morёn mundin tё paktёn tё vijnё dhe t’i dёgjojnё kёrkesat e kёtyre banorёve.
Por, banorёt e fshatit Ҫirez janё tё vendosur t’i vazhdojnё protestat pёr ta mbrojtur jetёn dhe shtёpitё e tyre.
Banorёt e fshatit Ҫirez nuk do tё ndalen deri nё pёrmbushje tё kёrkesёs sё tyre “Ndёrprerjen e veprimtarisё sё operatorit ekonomik Erti Sh.pk”, /DRENICA PRESS/

 

Kёshilli organizativ i protestuesve:
1. Fetah Fetahu
2. Albert Rexhepi
3. Basri Rama
4. Azem Zena
5. Fatmir Bajrami Dt. 21.03.2019”