Shefqet Krasniqi: 50 herë kam thënë se lufta në Siri nuk është ‘farz’ për kosovarët

Ish imami i xhamisë së madhe në Prishtinë, Shefqet Krasniqi, ka thënë se me dhjetëra herë ka bërë thirrje që qytetarët nga Kosova të mos e marrin udhën drejt luftës së Sirisë.

Loading...

“Sikur të mos kisha bërë mjaftueshëm unë, hoxhallarët dhe Bashkësia Islame e Kosovës do të mbeteshin xhamitë e zbrazëta, duke shkuar njerëzit në Siri”, ka thënë Krasniqi, njofton Klan Kosova.

“A din sa njeriun e kam ndalë mos të shkojë. Këto shteti nuk i dinë. Vetëm sikur të kollitesha një aeroplan do ta mbushja.Ata që kanë shkuar në Siri kanë qenë problem shqetësues sidomos për ne, para kujtdo tjetër. Kam qenë prej të parëve mos shkoni në Siri sepse lufta në Siri nuk është farz për kosovarët. E kam thënë 10-15-50 herë”.

Krasniqi ka thënë se shkuarja drejt Sirisë ka qenë një problem i madh por që edhe qasja e institucioneve nuk ka qenë e duhura për ta parandaluar atë.