Partia Demokratike e Kosovës në një konferencë për media ka thënë se edhe në këto zgjedhje, PDK ka dalë si parti e parë.

Abelard Tahiri dhe Blerta Deliu-Kodra kanë thënë se qytetarët në këto zgjedhje treguan besim ndaj PDK-së.

“PDK është fituese në nivel nacional, ndërkaq edhe në shumicën e komunave del si parti e parë në balotazh”, ka thënë Tahiri.

Ndërkaq Deliu-Kodra ka thënë se presin rezultate pozitive edhe në qytetet tjera.