Rruga po bëhej gjithnjë e më e ngushtë dhe e pjerrët. Por, shoferi 52-vjeçar i maunës nuk po shqetësohej. GPS-ja po i tregonte se është në rrugë të duhur.

Gabim i madh. Jo vetëm që nuk ishte në rrugë të drejtë, por ai ka ngecur në pyll. Më parë, duke përcjellë udhëzimet e navigacionit, i ka injoruar tri shenja të ndalimit të vozitjes në rrugën malore në parkun kombëtar Kalkalpen (Austri).

Më në fund, në rajonin Shtrajeska s’kish ku të shkonte më tutje. Mauna fillon të rrëshqasë në humnerë.

Pati fat, punëtori i parkut kombëtar e vërejti shoferin e humbur dhe i njoftoi shërbimet përkatëse, transmeton Gazetametro.net.

Mediet bëjnë të ditur se në aksionin e tërheqjes morën pjesë shumë njësi të zjarrfikësve e të shpëtimit, dhe me ndihmën e vinçit mauna u nxor në vend të sigurt. Dhe e tëra për shkak të GSP-së.