Ushtria Çlirimtare e Kinës Popullore janë forcat e armatosura të Republikës së Kinës.

Ato konsistojnë në pesë shërbime profesionale; Forcat Tokësore, Detare, Ajrore, Raketore dhe Forca për Mbështetje Strategjike, transmeton lajmi.net.

Kjo ushtri po konsiderohet si forca më e madhe ushtarake në botë. Krahas kësaj, ushtria kineze radhitet edhe si e dyta në botë me buxhetin më të madh të mbrojtjes.
Gjithashtu, Kina është eksportuesi i tretë më i madh në botë i armëve.

Fotografitë e mëposhtme tregojnë ushtrimet ekstreme që kryejnë paramilitarët kinez.

No tags for this post.