Në Australi po rritet një lopë gjigante.

Holstein Friesan quhet raca e lopës australiane e gjatë 194 centimetra dhe që peshon 1400 kilogramë.

Kjo lopë rritet në një fermë si një racë e vetme e rrethuar nga lopë të cilat duken si viça afër saj./Indeksonline/