Pluhurat e kolagjenit, shtojcat dhe kremrat me këtë përmbajtje janë ndër produktet më popullore që premtojnë rininë e përjetshme !

Megjithatë shumica e dermatologëve thonë se ka shumë pak kërkime bindëse për t’i mbështetur këto pretendime.

Në vend të kësaj, ekspertët ju këshillojnë të përdorni produkte që nxisin prodhimin e kolagjenit të lëkurës, si retinoli dhe vitamina C. Kolagjeni është ndër proteinat më të rëndësishme të organizmit dhe blloku kryesor, themeli i ndërtimit të strukturës së lëkurës. Kolagjeni i jep lëkurës butësinë, elasticitetin dhe është një nga komponentët kryesorë në riparimin e lëkurës së plagosur.

Kur trupi juaj tret kolagjenin e marrë nga goja, në trajtën e pluhurit, pilulave apo shtojcave ai shpërbëhet dhe nuk arrin deri në lëkurë si kolagjen. Ekspertët pohojnë se veprimi i kësaj protein vjen nga brenda-jashtë dhe jo e kundërta ! Pra mos u gënjeni nga reklamat që u bëhen këtyre produkteve pasi nuk janë të efektshme. Siç e thamë më lart përdorni produkte që nxisin prodhimin e kolagjenit të lëkurës ose hani këto ushqime.

1. Avokado

2. Lëngu i kockave

3.Agrumet

4. Jeshillëqet, perimet me gjethe në ngjyrë jeshile të errët

5. Hudhra

6. Perimet dhe frutat e kuqe

7. Salmon

No tags for this post.