Gjuha amtare, Gjuha angleze dhe Matematika do të jenë lëndët kryesore ku maturantët, do të testohen në muajin Qershor.

Krahas këtyre 3 lëndëve, ata kanë mundësi ta zgjedhin vetë lëndën e katërt dhe t’u përgjigjen pyetjeve të saj, raporton KTV.

Kjo është risia që do ta karakterizojë këtë vit testin e maturës, për dallim prej viteve të kaluara kur nxënësit kanë pasur pyetje nga deri në 10 lëndë të ndryshme.

Fehmi Hysenaj, kryetar i Komisionit Shtetëror të Maturës ka thënë se vëzhgimi i testimit do të jetë rigoroz dhe askush nuk do të falet, nëse synohet të prishet rendi i maturës.

Meqë Gjykata Themelore e hodhi poshtë padinë e SBASHK-ut dhe i dha të drejtë vendimit të Ministrisë së Arsimit për kompensimin e orëve të humbura, maturantët do të jenë në mësim deri më 24 maj.

Por, sipas njohësve të çështjeve arsimore kjo periudhë e deri më 12 qershor, është kohë e shkurtër që nxënësit të përgatiten, andaj ka dyshime se testi do të ketë sukses.

Më 6 qershor do të hidhet shorti se në cilat regjione do të testohen maturantët.

Pjesa e parë e testit do të mbahet nga 12 deri më 19 qershor, rezultatet e të cilit do të dalin pas një jave.

Viteve të kaluara, MASHT-i ka pasur probleme me këtë organizim meqenëse pyetjet janë bërë publike vazhdimisht në rrjetet sociale.

No tags for this post.