nSight-i i NASA-s, tani po vendoset në shtëpinë e tij të re në Mars, ndërsa po dërgon pamje përsëri në Tokë gjatë gjithë kohës.

Fotografitë më të fundit tregojnë pamjen tonë të qartë ende në vendin ku Insight ka vendosur këmbët e saj, transmeton lajmi.net.

Ndonëse nuk mund të duket shumë, peizazhi i shkretë është pikërisht ajo që ekipi shpresonte; me mbeturina minimale shkëmbore përreth, InSight do të ketë një mundësi më të mirë në gërmim.

InSight ka ndarë deri tani një pjesë të vogël të fotografive, duke përdorur kamerën e instrumenteve kontekstuale (ICC) dhe aparatin e shpërndarjes së instrumenteve (IDC) në krahun robotik.

Përfundimisht, InSight premtohet të heqë pluhurin dhe do të fillojë të dërgojë imazhe më të qarta nga Planeti i Kuq. /Lajmi.net/