Personeli mjekësor, si dhe mësimdhënësit në Kosovë kanë paralajmëruar greva të përgjithshme nëse nuk përfillen kërkesat e tyre për rritje të pagave, shkruan gazeta “Zëri”.

Personeli mjekësor ka kërkuar që Projektligji për Pagat të kalojë në të njëjtën ditë me buxhetin e Kosovës për vitin 2019, ndërsa mësimdhënësit kanë kërkuar që të ngrihen për 30 për qind koeficientet për mësimdhënësit.

Projektligji për Paga në sektorin publik, i cili është pjesë e pakos së ligjeve për reformim të administratës publike, ende nuk ka kaluar në lexim të dytë. Për më shumë, nuk pritet që as këtë muaj të shkojë në Kuvendin e Kosovës, pasi që ai ende nuk ka kaluar te Komisioni për Buxhet dhe Financa.