“Viber” ekziston që tetë vjet, dhe në katër vitet e para gjeneron një numër të madh të përdoruesve, në vitin 2014 për miliard dollarë e ka blerë gjigantin japonez Rakuten.

Sot ka rreth një miliardë përdoruesve të regjistruar të cilët vazhdimisht presin karakteristika të reja dhe të komunikimit të thjeshtë flasin më shpejt se ju shkruani, transmeton gazetametro.net.

Gjithashtu edhe në “Viber” është në rritje numri i mesazheve të dërguara në një format audio, ndërsa ekspertët supozojnë se kjo ndodhi për shkak se një numër në rritje i njerëzve janë mësuar për të vendosur një komandë zanore asistentë dixhitale në mënyrë që ky zakon transmetohet dhe komunikimi me përdorues të tjerë.

Prandaj, gjatësia maksimale e zërave të mesazheve Viber është zgjatur në 15 minuta dhe kjo mund të ruajë një monolog me shumë informata.

Edhe pse dërgohen më shpejt se sa ato tekstuale, mesazhe zë janë jo adekuate, sepse ju nuk mund t’i dëgjoni përsëri ose në çdo situatë, kështu që “Viber” njoftoi opsionin që në të ardhmen do t’i konverton mesazhe zanore në tekst për të gjithë të jenë të kënaqur./gazetametro.net.