Kryetari i Komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci i shoqëruar nga drejtoresha për Kulturë, Rini dhe Sport, Shqipe Zogu dhe shefin e Kabinetit, Flamur Curri, kanë pritur në takim drejtorin e Agjencisë për Menaxhimin e Komplekseve Memoriale, Bislim Zogaj dhe drejtorin e DFSHP-së, Adnan Elshani me të cilët ka biseduar për projektet të cilat do të implementohen në Komunën e Drenasit.

Nga të pranishmit, kryetari Lladrovci është informuar për projektet të cilat do të implementohen në Drenas, ku do të financohen nga kjo Agjenci dhe gjithsejtë do të jenë 8 projekte dhe kanë kërkuar nga kryetari Lladrovci dhe Komuna për t’i ndihmuar në zgjidhjen e çështjeve pronësore.

Kryetari Lladrovci ka falënderuar të pranishmit për takimin dhe për projektet të cilat janë menduar të realizohen ne Drenas, që kanë të bëjnë ruajtjen dhe trashëgimin e vlerave historike të luftës së fundit në Kosovë dhe është zotuar se do të ofrojë bashkëpunimin e duhur sipas Ligjit për jetësimin e këtyre projekteve që janë ne interesin e përgjithshëm të qytetarëve të Drenasit.

Projektet të cilat do të implementohen ne Drenas nga Agjencia ne bashkëpunimi me Komunën e Drenasit janë;

Ndërtimi i Kullës së Heronjve Fehmi Lladrovci dhe Xhevë Krasniqi- Lladrovci në Gllanasellë.

Mirëmbajtja e varrezave të dëshmorëve në fshatin Gllanasellë, Vërboc, Çikatovë e Re dhe të Vjetër dhe varrezave të tjera të Dëshmorëve si dhe ndërtimi i pllakës përkujtimore në varrezat e Çikatovës së Vjetër.

Mirëmbajtja e varrezave të dëshmorëve në fshatin Negroc

Ndërtimi i Memorialit “Masakra e Familjes Deliu dhe Mulliqi” në fshatin Abri

Ndërtimi i lapidarit të Dëshmorëve të UÇK-së në Komoran

Mirëmbajtja e Kompleksit Memorial “Masakra e Familjes Ahmeti” në Likoshan

Ndërtimi i lapidarit të Dëshmorëve në Korroticë të Ulët dhe

Konservimi i Shtëpisë ku është kryer Masakra në Poklek të Vjetër.