Kosova e Turqia trashin bashkëpunimin në infrastrukturë

 

Ministri i Infrastrukturës i Kosovës, Pal Lekaj, të dielën është pritur në Stamboll nga homologu i tij turk, Mehmet Cait Turhan.

Me këtë rast, krerët e infrastrukturës së dy vendeve nënshkruan Memorandum Mirëkuptimi për Bashkëpunim në Veprimtari Kërkimore – Zhvillimore në Fushat e Transportit, bën të ditur një njoftim nga MI.

“Kjo marrëveshje sjell një numër aktivitetesh prej të cilave Kosova do të përfitojë nga përvoja turke në transportin rrugor dhe aviacion, përmes shkëmbimit të informacioneve mbi politikat sektoriale, legjislacionin primar e sekondar të të dyja vendeve, vizita të zyrtarëve e ekspertëve trajnues dhe organizime të tjera që kanë për qëllim ngritjen e performancës së dikastereve të Ministrisë së Infrastrukturës”, thuhet në njoftim.

Në takimin mes Lekajt dhe Turhan u diskutua rreth të arriturave dhe sfidave të transportit të Kosovës.

“Ministri Lekaj theksoi lidhjen e qyteteve të Kosovës me rrugë të standardizuara dhe infrastrukturë përcjellëse moderne, ndërkaq vlerësoi se transporti hekurudhor ka nevojë për investime . Në këtë pikë, Turhan shprehi gatishmërinë për ndihmë financiare dhe burime të nevojshme njerëzore”, bën të ditur njoftimi.

Lekaj po qëndron në Stamboll me ftesë të shtetit turk për pjesëmarrje në ceremoninë e hapjes së aeroportit të ri të Stambollit që do të zë vend të hënën.