Gerald Knaus (Asyl-Experte) 07/18 her Gerald Knaus am 04. Juli 2018 in Markus Lanz , ZDF Österreich österreichischer Österreicher Mann Migration Migrationsexperte Europäische Stabilitätsinitiative ESI Vorsitzender Einwanderung Wissenschaftler TV Fernsehen Talkshow austrian scientist quer Portrait neutral *** Gerald Knaus asylum expert 07 18 her Gerald Knaus on 04 July 2018 in Markus Lanz ZDF Austria Austrian Austrian man migration migration expert European Stability Initiative ESI chairman immigration scientist TV television talk show austrian scientist trans portrait neutral

Themeluesi dhe kryesuesi i Iniciativës Evropiane për Stabilitet, Gerald Knaus, ka kritikuar Bashkimin Evropian, duke thënë se nuk po tregon strategji të drejtë për Kosovën.

Ai merr shembull shtete si Ukraina dhe Moldavia të cilat kanë të drejtë udhëtimi pa viza, ndërsa jo Kosova, e cila ka përmbushur të gjitha kriteret, transmeton IndeksOnline.

Ky është postimi i plotë i tij në Twitter:

“Kosova është e bllokuar në të gjitha anët; Bashkimi Evropian mundëson udhëtimin pa viza për Ukrainën dhe Moldavinë, por JO për Kosovën, edhe pse i ka përmbushur të gjitha kriteret; oferta e vetme për Prishtinën është ‘të japë territor dhe resurse në këmbim të normalizimit’. Kjo nuk po duket si strategji premtuese”