Ndër shekuj, Drenica ka qenë vendi i ruajtjës së idealit të lirisë. Vetëm nga kjo trevë është ndërtuar më shumë se gjysma e historisë së Kosovës, shkruan Drenica Press.

Nga gjiri i Drenicës dolën më mijëra trima që dhanë gjithçka atdheut të tyre si: Adem Jashari, Hasan Prishtina, Shaban Polluzha, Tahir Meha, Fehmi Lladrovci e shumë figura tjera të njohura që janë me qindra.

Se lufta në Drenicë ishte tejet e ashpër, shihet në këtë video të bërë nga agjencia e lajmeve AP, ku shihet qartë lufta e zhvilluar në Drenicë dhe vuajtjet e banorëve të saj./DRENICA PRESS/