Këngëtari nga Drenica, për 17 vite këndoj këngë për Adem Jasharin, sot u bë shkrimtar për të

Shumë këngë ja kushtoi Adem Jasharit, për komandantin legjendar, Ilir Shaqiri shkroi edhe libër.

Loading...

Të hënën në akademinë letrare të organizuar nga Lidhja e Shkrimtarëve, Shaqiri promovoi poemën me titull Adem Jashari.

Poema e Ilir Shaqirit e cila u prezantua me rastin e Epopesë së UÇK-së u vlerësua lartë edhe nga recensenti Arben Veselaj.

“Vepra e Shaqirit na zbulon edhe një anë të panjohur të krye heroit të Kosovës, atë që vetëm arti i letërsisë mund të ja zbuloi fytyrën epike të heroit”, ka thënë Veselaj.

Ilir Shaqiri ka thënë se komandanti Komandati ynë gjithmonë është frymëzim për artin tonë në përgjithësi.

“Komandati ynë gjithmonë është frymëzim për artin tonë në përgjithësi, artin e letërsisë dhe të gjitha artët e tjera këtu në Kosovë dhe kudo që ka shqiptarë”, ka thënë autori librit “Adem Jashari”, Shaqiri. /Insajderi.com