Hudhra mund të trajtojë sëmundje Lyme, thonë shkencëtarët.

Testet kanë treguar se vajrat nga lënda ushqimore dhe bimët e tjera të zakonshme vrasin bakteret pas infeksionit.

Shkencëtarët testuan 35 vajra esenciale kundër baktereve Borrelia burgorferi, që shkaktojnë sëmundjen Lyme.

Dhjetë prej tyre- duke përfshirë hudhër, trumzën, kanellë, patëllxhan dhe qimnon- vranë të ashtuquajturat “qeliza persistente”

Qelizat persist janë menduar të bëjnë bakteret më rezistente ndaj antibiotikëve dhe mund të jetë arsyeja pse deri në 20 për qind e pacientëve përjetojnë dhimbje dhe lodhje madje edhe pasi të jenë trajtuar.

Lyme shfaqet në formën e njollave të kuqe në formë vezake që shkaktohen në lëkurë nga pickimi i një lloj insekti të quajtur ‘Ixodes scapularis’./Indeksonline/