Kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj dhe ai i Shqipërisë Edi Rama, marrin pagat më të larta në rajon, ndërkohë kryeministri me pagën më të ulët në rajon rezulton të jetë Ana Bërnabiq, ka publikuar Banka Botërore.

Përsa u përket pagave më të larta në rajon vendet e para i mbajnë kryeministri i Kosovës Ramush Haradinaj, i cili ka një pagë prej 2950 eurosh, ndërsa ndiqet nga ai i Shqipërisë me 1700 euro.

Shqipëria dhe Kosova ndërkaq, siç transmeton oranews, renditen të fundit në Ballkan për nga niveli i pagës mesatare mujore, ndërkohë drejtuesit e qeverisë reultojnë me një pagesë pesëfish më të lartë.

Kryeministrja serbe Ana Bërnabiq ka pagën më të ulët në rajon duke marrë vetëm 1 mijë euro, e ndjekur nga kryeministri i Malit të Zi Dushko Markoviq i cili paguhet 1.130 euro.

Por vlen të theksohet se paga mesatare e malazezëve rezulton më e larta në rajon dhe është 751 euro duke lënë pas Serbinë, Bosnje Hercegovinën apo Maqedoninë.

Ndër të tjera dy shtetet shqipfolëse, Shqipëria dhe Kosova renditen të fundit në Europë për të ardhurat për frymë, sipas të dhënave të fundit të Fondit Monetar Ndërkombëtare, që ka përditësuar shifrat në “Pasqyrën Ekonomike Globale” të tetorit 2018.

Pagesat e Kryeministrave:

  1. Ramush Haradinaj 2950 euro
  2. Edi Rama 1700 euro
  3. Zoran Zaev 1300 euro
  4. Dusko Markoviq 1130 euro
  5. Ana Brnabiq 1000 euro

Pagat mesatare në rajon

  1. Mali i Zi 751 euro
  2. Maqedonia 533 euro
  3. Serbia 516 euro
  4. Kosova 416 euro
  5. Shqipëria 334 euro