Sipas Exit Pollit të Klan Kosovës në komunën e Gjakovës në balotazh do të shkojnë Alternativa dhe Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës.

Në raundin e dytë të zgjedhjeve për kryetar të kësaj komune, sipas Baton Haxhiut do të garojnë Mimoza Kusari-Lila dhe Ardian Gjini.