Sot do të udhëtojnë drejtë Hagës dy komandantët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Sami Lushtaku dhe Rrustem Mustafa.

Lajmin e ka konfirmuar për Express avokati Arianit Koci, i cili do të udhëtojë bashkë me ish-komandantin e Zonës së Drenicës dhe atë të Zonës së Llapit.

Koci, i cili udhëton në cilësinë e avokatit mbrojtës, ka theksuar se udhëtimi i tyre do të realizohet përmes linjës së rregullta ajrore.

Lushtaku e Mustafa janë dy përfaqësuesit e parë të UÇK-së që do të intervistohen nga prokurorët e Gjykatës Speciale në Hagë.

E në janarin e këtij viti do të intervistohen në Hagë për krime lufte, nga Zyra e Prokurorit të Specializuar, të paktën 10 ish-ushtarë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Në mesin e tyre janë edhe disa figura kryesore të kësaj ushtrie.

Gazeta Express më 11 dhjetor 2018 ka raportuar se Zyra e Prokurorit të Specializuar është duke hetuar edhe një rast për të cilin ka pasur një gjykim maratonik në Kosovë.

Për rastin në fjalë, një grup të dyshuarish për krime lufte, ishin liruar nga akuzat nga Gjykata e Qarkut në Prishtinë. Madje, kjo gjë është vërtetuar deri në Gjykatën Supreme./GazetaExpress/