Edhe pse jemi në prag të dimrit, temperaturat gati pranverore favorizuan ata që zgjodhën ta kalojnë fundjavën buzë detit. Pjesa më e madhe për ecje apo aktivitete sportive, por më guximtarët tentuan edhe të lahen.

Kjo ishte pamja e vijës bregdetare të Durrësit këtë të shtunë.

Thuajse në të gjithë gjatësinë e saj ishte e mbushur me njerëz që kishin zgjedhur të kalonin disa orë buzë detit.

Disa iu gëzuan rrezeve gati pranverore, megjithësë jemi në prag të dimrit,  madje pati edhe prej atyre që guxuan të lahen.

Të tjerë e shfrytëzuan këtë kohë për ecje apo aktivitet sportive.

Me së shumti durraskë e kryeqytetas, por nuk mungonin as pushuesit ditore ngë Kosova e Maqedonia.

Nuk mungonin as të huajt.

Teksa një pjesë e qytetarëve shprehen se po shijojnë një peisazh të mrekullueshem, durrsakët që janë aty çdo ditë ankohen për infrastrukturën, pasi qyteti vetë  është kthyer në kantier ndërtimi sipas tyre dhe mungojnë hapësirat publike.

Panoramë të ngjashme ishte këtë fundjavë edhe në bregdetin e Vlorës dhe Shëngjinit.