140923-N-KA273-198 ATLANTIC OCEAN (Sept. 23, 2014 ) The aircraft carrier USS Theodore Roosevelt (CVN 71) leads a formation of ships from Carrier Strike Group (CSG) 12 during a maneuvering exercise. Theodore Roosevelt participated in the exercise with the Peruvian submarine BAP Islay (SS 35), the guided-missile destroyers USS Winston Churchill (DDG 81), USS Forrest Sherman (DDG 98), USS Farragut (DDG 99) and the guided-missile cruiser USS Normandy (CG 60). Theodore Roosevelt is underway preparing for future deployments. (Photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Katie Lash/Released)

Gazeta serbe “Novosti” ka shkruar sot se ata kanë “zbuluar” që CIA përmes Durrësit ka dërguar një anije plot me armatim për ushtrinë e ardhshme të Kosovës, me qëllim që sipas tyre këto të përdoren për marrjen e pjesës veriore të Kosovës.

Sipas këtij mediumi serb, shërbimi sekret i Kosovës tashme i ka armatosur disa pjesëtarë të tyre në Mitrovicën Jugore dhe thonë se kjo lojë që ata e quajnë djallëzore udhëhiqet nga Amerika.

“Ata përmes Thaçit dhe ministrit Endrit Shala kanë propozuar futjen e taksës, me qëllim që ta provokonin Haradinajn që të ndërmerrte masa edhe më radikale. Kjo do të shkaktonte reagimin e Beogradit dhe të çonte në konflikt të kufizuar në Veri të Kosovës. Prandaj Prishtina kërkon të përforcojë praninë e KFOR-it në veri dhe të vulosë kufirin me Serbinë për të parandaluar kontrabandën e mallrave”, citon burimin e tyre gazeta Novosti, transmeton Klan Kosova.

Po ashtu për ta ka folur edhe zyrtari i pensionuar i inteligjencës, Ljuban Karan, i cili ka deklaruar se në rast se Serbia do të ishte e detyruar të ndërhynte në Veri për t’i mbrojtur “njerëzit e tyre” me veprime ushtarake ose policore, shqetësuese sipas tij është abuzimi i KFOR-it apo mundësia që kjo ushtri t’i ‘kontrabandojë’ ushtarët kosovarë në formacionet e tyre dhe atëherë Serbia do të përballej me një provokim të madh, meqë në rast të ndërhyrjes mund të binte në konflikt me forcat ndërkombëtare dhe të ri-akuzohej për agresion.