“Çdo kroat në kufi me Serbinë duhet të ketë armë”

Kroati i partisë qeveritare HDZ Stevo Culej është përpjekur që çdo kroat i shëndoshë në rajone kufitare me Serbinë të ketë armë në shtëpi. 

Gjatë debatit për propozim ligjin për armët., Culej ka thënë se do të lehtësohej sikur “çdo kroat i shëndoshë psikikisht e fizikisht që gjendet në rajonet kufitare me ish–armiken Serbinë, duhet të ketë armë në kontroll dhe në duar, sepse kush e di se çfarë sjell e ardhmja”, përcjell Hina.

Deputeti i Partisë Socialdemokrate në opozitë Nenad Staziq i ka thënë Culejit se po paraqet teza raciste.

Culej më pas ka pyetur kolegun pse Kroacia ishte çarmatosur në vitet e 90-ta.