Ashpërsohet debati për kufirin me Malin e Zi: Leni pallavrat. Merrni vesh, kemi humbë territor

Ali Lajçi ka kërkuar që Komisioni Shtetëror për demarkacion me Malin e Zit ë vazhdojë punën pa presion.

Ai ka thënë se të gjithë duhet ‘të lënë anash pallvrat’ sepse ‘dihet që është prekur terrotori i Kosovës’.

“Leni pallavrat të tanë, se e dime që është prekë territori i Kosovës. Të gjithë keni ba komente kapak, unë po e la kapak, jam dakord shumë strict me qenë. Le të gjejë Komisioni a ka ratifikim të këtij version diku në Kuvendet e Malit të Zi ose Serbisë sepse është shumë me rëndësi. Le të punojë Komisioni, se a është deformue edhe Kadastri që duhet të definohet rreth kufinit. E shohim se edhe kadastri është deform që është shumë e rëndësishme.  Merrni vesh, nuk kemi ba ne këtu shaka. Është material e matjes së Komisionit. Në fund, një Komision i cili është marrë me hapësirën territorial të Republikës, ka gjetë se i mungojnë 2 mijë hektarë në Debëllde. Dhe çka pra? Qysh nuk ka hupë Kosova territor. Edhe me Malin e Zi, ka hupë territor” ka thënë ai.

Pas kësaj kanë ndërhyrë anëtarët tjerë të Komisionit, duke thënë se nuk ‘po merren me pallavra’ por po bëjnë komentet e tyre./Periskopi/