Komuna Drenasit, nën patronatin e Kryetarit të Komunës së Drenasit, Ramiz Lladrovci, të mërkurën me datë 10.04.2019 duke filluar nga ora 12:00 në Sallën e Kulturës do të mban Akademi Përkujtimore për nderë të rënies së 26 dëshmorëve të Komunës së Drenasit.

Arsyeja pse është caktuar një datë për mbajtjen e Akademisë për 26 dëshmorë të renë nga data 01.03.1998/99 deri me 10.04.1998/99, është se ky vit ka vite jubile (20 vjetore) dhe do të mbahen Akademi duke përfshirë me një datë, 10 e më shumë dëshmorë, në mënyrë qe të përfshihen të gjithë dëshmorët ne Komunës së Drenasit dhe për Akademitë tjera do të njoftoheni me kohë për mbajtjen e tyre.

Në Akademinë Përkujtimore të datës 10.04.2019 do të nderohen këta dëshmorë:

Bekim Beqir Delija, Fatime Xhemajl Bazaj, Smajl Xhemajl Bazaj, Bekim Xhemajl Hysenaj, Asllan Zymer Fazliu, Bajram Miftar Kiqina, Milazim Hasan Kiqina, Daut Zenun Halilaj, Bedri Musli Demaku, Xhevat Haxhi Demaku, Rrahim Islam Bajraktari, Bekim Halit, Emin Kadri Krasniqi Krasniqi, Fazli Halit Krasniqi, Musli Kadri Krasniqi, Hasan Sylë Hasani, Afrim Halim Thaçi, Ismail Mustafë Thaçi, Hamdi Hajzer Qallapeku, Mehmet Sylë Qallapeku, Mujë Bahtir Qallapeku, Nuredin Abedin Munishi, Osman Xhemë Gjoka, Shaqir Rashit Franca, Elmi Murat Lestrani dhe Hafir Shala.