Telegram sjell edhe telefonatat me zë

Thirrjet telefonike zanore kanë mbërritur edhe në chatin e Telegram. TechSot.al ka mësuar se ato do jenë të kriptuara, dmth të mbrojtura. Funksioni vjen falë një përditësimi të versionit 3.18 të chatit që lejon modifikimin e kompresimit të videove që zgjedhim të ndajmë me miqtë.

Përditësimi i chatit të Telegram njofton TechSot.al, nis nga Evropa perëndimore, ndaj vendi ynë duhet të presë edhe pak për të përfityuar nga ky shërbim i telefonatave free, dhe brenda muajit prill pritet të shtrihet në të gjithë botën.

Përdoruesit e iOS dhe Android, mund të bëjnë telefonata direkt nga aplikacioni, njësoj sic ndodh me Whatsupp. Për sa i përket kriptografisë, TechSot.al shpjegon se në test shkruhet ‘end-to-end’, dmth qe komunikimi është i dukshëm betëm për personin që merr thirrjen dhe për atë që e dërgon.

Në telefonata ndryshon mënyra e mbrojtjes, thënë ndryshe, kush telefonon dhe kujt i dërgohet thirrja, janë të sigurtë në privatësinë e tyre duke konfrontuar 4 emoji që shfaqen në ekranin e smartphone.

Lexo tjetër  Telefoni juaj ju spiunon kudo që shkoni