Si se kemi ditur: E shtyp qepën në dorë dhe ndodh mrekullia!

Jo vetëm se është përbërës i pashmangshëm i shumë gjellëve, por është edhe mrekulli e vërtetë kur është në pyetje shërimi i disa sëmundjeve dhe problemeve shëndetësore!

Ja dy mënyrë, me të cilat mund ta përdorni me efikasitet:

Kundër djegieve

Sigurisht se njëherë në jetë jeni djegur. Herën tjetër kur t’ju ndodh kjo, priteni një copë qepe dhe vendoseni në vendin e djegur.

Veprimi i saj natyral antiseptik e sedativ, do të pengojë shkaktimin e infektimit e më vonë edhe të vragës.

Kundër pickimit të insekteve

Aroma intensive e qepës e pengon pickimin e mushkonjave. E, në rast se tashmë ju kanë pickuar, ngjisheni qepën në lëkurë dhe do ta pengoni të kruarit e padurueshëm.

Lexo tjetër  Koha më e mirë për të pirë qumësht është kjo!