Ngjarjet e mahnitshme që ndodhën vetëm një herë!

Sapo të keni një vështrim më të afërt në botën e njohur rreth jush, do të gjeni shumë gjëra të reja, interesante dhe ndonjëherë të mrekullueshme në të. Besoni apo jo, ka shumë ngjarje të njëpasnjëshme që ndodhin gjatë gjithë kohës dhe vazhdojnë të na habisin edhe vite më vonë, shkruan Bright Side, transmeton Indeksonline.

Më poshtë gjeni disa ngjarje të mrekullueshme të cilat kanë ndodhur vetëm një herë.

1. Timothy Brown, i cili është shëruar nga SIDA.

Një qytetar amerikan, Timothy Ray Brown, i njohur gjithashtu si “Patienti i Berlinit”, konsiderohet të jetë njeriu i parë në botë që ‘vrau’ AIDS-in e tij.

2. Erozioni në Niagara Falls në 1969

3. Shpërthimi i të qeshurave në Tanganyika (tani Tanzania) në vitin 1962

Ky rast nuk është i vetmi në historinë e botës, por është i vetmi që është regjistruar.

Kjo ndodhi me 30 janar të vitit 1962, kur tri vajza – nxënësit e shkollave të krishtera – filluan të qeshura pakontrollueshme. Shkolla u mbyll por  e qeshura vazhdoi.

Fenomeni zgjati 18 muaj, 14 shkolla u mbyllën dhe më shumë se një mijë njerëz u “kapën” nga kjo epidemi.

Disa shkencëtarë besojnë se arsyeja për një ngjarje të tillë ishte për shkak të rregullave tepër të rrepta dhe mësuesve. Ky shpërthim i qeshur duket se ka qenë një lloj proteste tek fëmijët.

4. Aksidenti i Liqenit Nyos

Më 21 gusht 1968, Liqeni Nyos u bë një vrasës. Një sasi e madhe e oksidit karbonik u lëshua në ajër dhe një mjegull helmues zbriti në kodrën malore.

Lexo tjetër  Djali që ka vizituar 198 vende pa mbushur të 40-at

Si rezultat, mbi 1,700 njerëz vdiqën si dhe shumë kafshë dhe zogj. Gazi udhëtonte në një distancë prej 88,500 ft, duke mos lënë asnjë shans për ndonjë organizëm të gjallë që të mbijetonte.

Sot liqeni dhe gazrat e tij derdhen rregullisht.

5. Zhdukja e Regjimentit Norfolk

 Në gusht të vitit 1915, skuadrat e regjimentit të Norfolkut sulmuan fshatin Anafartha (Turqi). Në rrugën e tyre ushtarët hynë në një “re të mjegullt” të çuditshme dhe kur ata dalin prej saj, vërejnë 267 njerëz ishin zhdukur.

6. Gjurmët e këmbëve të djallit në Devon

Ky incident ka ndodhur  në shkurt të vitit 1855 në Devon. Ishte këtu që disa gjurmë të huaja u shfaqën në dëborë. Këto ishin printime në formë të këmbëve dhe rrënja ishte gjithashtu e pazakontë. Kopjet u gjetën edhe në disa çati dhe oxhakë të shtëpive përreth. Edhe me gjithë këtë, qytetarët pretendonin se nuk dëgjonin asnjë zhurmë, duke përfshirë tingujt e ecjes së çdo çati.

Njerëzit krijuan një legjendë të frikshme dhe e lidhën atë me vizitën e natës së Djallit.

 7.  Një vajzë australiane ndryshoi llojin e saj të gjakut.

Demi-Lee Brennan, një vajzë 9-vjeçare australiane, u bë qenie e parë njerëzore e regjistruar për të ndryshuar llojin e saj të gjakut. Kjo ndodhi pas një operacioni që i dha asaj një transplantim të mëlçisë nga një dhurues i gjinisë mashkullore.

8. Shënimet e Ricky Mccormick

Ricky Moccormick ishte një 41 vjeçar amerikan, trupi i të cilit u gjetë i vdekur më 30 qershor 1999 në një fushë gruri pothuajse 78.8 ft larg shtëpisë së tij. Kjo ishte me të vërtetë e çuditshme, sepse Ricky nuk kishte makinë, dhe natyrisht, nuk kishte asgjë për të bërë në fushën e misrit. Megjithëse nuk arritën të zbulonin shkakun e vdekjes së tij, policia u intrigua nga shënimet e gjetura në xhepat e viktimës. Ka letra të paqartë, të cilat besohet të jenë një lloj kodimi.

Lexo tjetër  Binjakët i propozojnë në të njëjtën kohë motrat binjake

Shënimet nuk mund të dekodohen edhe tani, kështu që FBI fton të gjithë njerëzit që të provojnë tëzbulojnë se çfarë thonë letrat. Rregulli i vetëm është që ju duhet të njihni anglisht shumë mirë.

9. I burgosuri i Maskës së Hekurt