Në Skenderaj po ruhen tirqit e Xhemajl Abrisë pleqnarit të Kosovës

Në muzeun e Skenderajt në Qendren Kulturore “Hasan Prishtina” ende po ruhen tiriqit e pleqnarit të Kosovës, Xhemaj Abrisë, transmeton Drenica Press.

Dijetari i madh nga Drenica, Xhemajl Abria, i cili la pas vetës me qindra vepra diturie të pashkruara nga ai, por të përcjellura gojë pas goje nga populli, vazhdon të mbetet ndër figurat më të ndritura të Drenicës dhe të Kosovës për diturinë dhe urtësinë që e karakterizonin këtë person.

Edhe pse një muze në gjëndje të keqe, ku shiu pikon brenda tij sa herë që bie shi, ky muze ruan shumë eksponate të nga Drenica, si veshje tradicionale, veshja të heronjëve të UÇK-së dhe shumë artefakte tjera. Në disa pamje të sigruara nga rtv 21 shihet gjendja aspak e mirë e këtij muzeu./drenicapress.info/

Image result for xhemajl abria

Lexo tjetër  Ndodh në Kosovë: 22 mësues për 22 nxënës