Kurti në Drenas shpalos platformën e tij për kryetar të Vetëvendosjes (FOTO)

Kandidati i vetëm për kryetar të Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, ka shpalosur sonte para aktivistëve dhe anëtarësisë së Drenasit platformën e tij për udhëheqjen e këtij subjekti politik.

Kurti ka folur rreth organizimit të ri në këtë parti, dhe programit të kësaj partie e cila ka edhe programin më të përshtatshëm ekonomik.

Ai gjithashtu ka thënë se është për kultivimi të një kulture për diskutim të hapur ku ka kritikë e vet kritikë.

Tutje është shprehur i përkushtuar për barazi gjinore që edhe gratë të kenë hapësirën e duhur brenda kësaj Lëvizje.

Ndër të tjera Kurti ka folur edhe për rolin e aktivistit brenda lëvizjes, të cilin Drenica Press e sjell të plotë për lexuesit e saj.

 

Aktivisti i VETËVENDOSJE!-s është:

– I organizuar dhe aktiv. Organizimi pa aktivitet bëhet burokraci. Aktiviteti pa organizim bëhet kaos.

– Krenar dhe modest. Krenaria pa modesti bëhet mendjemadhësi. Modestia pa krenari bëhet dorëzim.

– I dashur dhe rigoroz. Rreptësia pa dashamirësi bëhet arrogancë. Dashamirësia pa rreptësi bëhet lazdrim.

– I vendosur dhe analitik. Nuk ka vlerësim e gjykim pa studim dhe analizë. Gjykimi pa studim është teke arbitrare. Studimi pa gjykim është pavendosmëri dërrmuese.

– I zemëruar dhe me shpresë. Zemërimi pa shpresë bëhet hakmarrje. Shpresa pa zemërim bëhet dëshprim.

– I mësuar dhe debatues. Mësimi pa debat bëhet vetëmbyllje. Debati pa mësim bëhet
llafazani.

– Punëtor dhe i aksionit. Puna pa aksion të mërzit. Aksioni pa punë të bën dembel.

Fotografia e Albin Kurti

Fotografia e Albin Kurti

 

Lexo tjetër  Dy të vdekur e dhjetra të lënduar pas tërmetit 7.1 ballësh në Peru