Inagurohet rruga unazore “17 Shkurti” në Skenderaj (FOTO)

 

Komuna e Skenderajt me rastin e Ditës së Çlirimit ka inaguruar rrugën unazore “17 Shkurti”, projekt shumë i rëndësishëm për qytetin e Skenderajt.

Në ceremoninë e inagurimit ka marrë pjesë Kryetari në detyrë i Kuvendit të Republikës së Kosvës Kadri Veseli, Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura, përfaqsues të organizatave të dalura nga lufta e UÇK-së dhe udhëheqës të tjerë institucionalë.

Pas prerjes së shiritit inagurues të rrugës “17 Shkurti”, Vesli dhe Nura të shoqëruar edhe nga përfaqsues të tjerë të institucioneve lokale e qëndrore, kanë bërë një shetitje në këtë rrugë, për të shijuar bukurinë e saj.

Më këtë rast Veseli i ka uruar qytetarët e Skenderajt për këtë projekt, duke theksuar se qyteti i Skenderajt po zhvillohet hovshëm dhe në mënyrën e duhur. Ai e ka përgëzuar Komunën e Skenderajt për punën që po bënë në ndërtimin e infrastrukturës në shërbim të qytetarëve.

Veseli më këtë rast ua ka uruar qytetëve të Skenderajt edhe Ditën e Çlirimit.

Ndërsa Nura ka thënë se qëllimi i realizimit të këtij projekti është krijimi i mundësisë që Skenderaj të zgjerohet, duke ofruar hapësirë për zhvillim në të gjitha fushat. Nenkryetari Nura ka theksuar se edhe këtë vit Skenderaj e shënon Ditën e Çlirimit në mungesë të Kryetarit të Komunës Sami Lushtaku, duke shpresuar që institucionet e drejtësisë shumë shpejt ta korrigjojnë gabimin e bërë dhe Lushtaku të lirohet pas një mungese të gjatë në krye të Komunës së Skenderajt. “Qytetarët e Skenderajt dhe institucionet lokale çdo ditë e edhe sot e ndjenjë mungesën e pa drejtë të Kryetarit Lushtaku”, ka thënë Nura.

Rruga “17 Shkurti” është projekt i realizuar me standarde të larta të ndërtimit bashkë me infrastrukturën përcjellëse dhe shtrihet në pjesën qëndrore të qytetit të Skenderajt.  Ajo është arterja kryesore e qytetit dhe lidh rrugët “Ilaz Kodra” e “Sala e Hamit Jashari”, duke i dhënë qytetit mundësinë e zhvillimit dhje lehtësimit të qarkullimit, më qëllim të zgjerimit të sheshit “Adem Jashari” në të ardhmen e afërt.

Lexo tjetër  Komuna e Drenasit vendos për rrënimin e ndërtesës së Al Trades por i del një problem

Displaying IMG_6116.JPG

Displaying IMG_6117.JPG

Displaying 19149058_1303296113117623_4561068077905137480_n.jpg