Fotografi nga Drenica që po bën emer në Norvegji (FOTO)

Shkrim nga Ferat Selimi

Të shumtë janë bashkatdhetarët tanë në vende jashtë Kosovës, që kanë arritur suksese në fusha të ndryshme duke na bërë krenare dhe duke i treguar botës se ne shqiptarët shkëlqejmë dhe kemi aftësi të gjithanshme si në shkollim ashtu dhe në biznes!

I tillë është bashkatdhetari ynë i nderuari Fehmi Sejdijaj i cili vjen nga Runiku i Drenices. Fehmiu u brymos që i vogël me dashurinë për atdheun dhe për lirinë. U shqua që i vogël për dashurinë e tij të madhe për boten e sporteve.

Talenti i tij dhe shpirti i tij luftarak bëri që Fehmiu të luante në Gjermani për 6 vite me radhë me klube profesioniste në të njejten kohë Fehmiu studion në Dramen të Norvegjisë si personel i specializuar për abuzimin me lëndet narkotike duke shkëlqyer si student.

Pas përfundimit të studimeve punësohet pranë spitalit universitar të Oslos në psikiatrinë ligjore duke na bërë krenar me arritjet e tij në studimet shkencore që mbajnë firmen e Fehmiut.

Por asnjëherë Fehmiu se fshehu brishtësinë e tij dhe dashurinë e tij për artet. Arriti me punë e sakrifica megjithëse koha dhe programi i tij është shume i ngjeshur të angazhohej me artin e fotografisë dhe të bëhet një ndër fotografët më profesionistë të Oslos.

Peisazhet, portretet, boten e kafsheve që na përcjell e ngritin Fehmiun në lartësinë e fotografëve më me zë me origjinë shqiptare si Fadil Berisha etj.

Fotografia e Fehmi Sejdijaj

Fotografia e Fehmi Sejdijaj

Fotografia e Fehmi Sejdijaj

Fotografia e Fehmi Sejdijaj

Fotografia e Fehmi Sejdijaj

Fotografia e Fehmi Sejdijaj

Fotografia e Fehmi Sejdijaj

Fotografia e Fehmi Sejdijaj

Lexo tjetër  Teatri i Të Rinjve të Mitrovicës u paraqit me shfaqje “Fati ndryshohet"