Dënohet zvicerani për mohimin e gjenocidit në Srebrenicë

Poggi u dënua pasi gjykata konstaton se ekziston një retorikë e qartë e mohimit që shkon përtej qëllimit të lirisë së fjalës

Një gjykatë apeli në Bellinzona të Zvicrës ka shpallur Donatello Poggi fajtor për diskriminimin racor, duke edituar dhe publikuar dy artikuj në vitin 2012, në të cilët ai e mohonte gjenocidin në Srebrenicë.
Poggi u dënua pasi gjykata konstaton se ekziston një retorikë e qartë e mohimit që shkon përtej qëllimit të lirisë së fjalës, përcjell albinfo.ch.

Sipas gjykatës, nuk ka asnjë justifikim për pikëpamjet e autorit që janë të njëanshme dhe kundër viktimave. Donatello Poggit iu shqiptua gjobë me para dhe dy vjet dënim me kusht.

Lexo tjetër  E tmerrshme: Në mbrëmjen e Vitit të Ri, adoleshenti vret prindërit dhe motrën