Atë çfarë bënë xhamia e Plluzhinës së Skenderajt, do ta ketë lakmi çdo xhami tjetër në Kosovë (FOTO)

Xhamia e fshatit Plluzhinë nuk është vetëm një vend kulti, kjo xhami daton prej vitit 1666 dhe konsiderohet si xhamia më e vjetër në Skenderaj. Por xhamia e fshatit Plluzhinë bënë diçka që pak xhami tjera në Kosovë e bëjnë. Ajo që katër vite po bënë një organizim të veçantë në muajin e shenjtë të Ramazanit. Hoxha i kësaj xhamie Sadik Hoxha, së bashku me xhematin kanë vendosur, që katër vite të shtrojnë iftare në mënyrë vullnetare për personat që agjerojnë, transmeton Drenica Press.

Loading...

Imami i kësaj xhamie tha për portalin Drenica Press që ky organizim është një kënaqësi, pasi në iftar mblidhen xhemati i kësaj xhamie të fshatrave Plluzhinë, Likoc, Ticë e Açarevë dhe së bashku e presin iftarin, duke bërë lutje ndaj Allahut të madhëruar.

Sipas hoxhë Sadikut vetëm gjatë këtij Ramazani janë grumbulluar mbi 6 mijë euro për gjëra ushqimore për familjet e varfëra, ku së bashku me këshillin e xhamisë po i shpërndajmë për njerëzit me nevoj.

Ai tha se një bëmirës nga Prishtina për familjet në nevoj i ka sjellur 10 mij kilogram miell dhe ka shtruar iftarin e parë të Ramazanit për xhematin e xhamisë së Plluzhinë, ndërsa nga njerëzit tjerë vullnetmirë kanë sjellur të holla për iftare dhe për pako ushqimore me vlerë mbi  2y mij euro, kështu mëshira e tyre për njerëzit ne nevoj kam besim tek Zoti se do të shpërblehet.

Në fund imami i kësaj xhamie Sadik Hoxha bëri thirrje që kush do që ka mundësi t’ju ndihmoj të varfërve dhe të sëmurëve, sepse po i ndihmove dikujt sigurisht edhe Zoti i madh do të ndihmon.

Fotografia e Xhamia e Plluzhinës

Fotografia e Xhamia e Plluzhinës