Akademiku serb: Çka do të bëjmë me Kosovën edhe nëse na e kthejnë?

Akademiku serb Lubomir Simonoviq gjatë një interviste për gazetën serbe “Blic” thotë se politikanët serbë e kanë gojën plotë se “Kurrë nuk do ta pranojnë Kosovën!”, “Kosova është Serbi!”.

Ai thotë se disa herë e ka përsëritur një pyetje të vetme: Nëse SHBA-të dhe BE-ja, apo kushdo tjetër, do ta kthejnë Kosovën, si do të mund ta integrojnë në Serbi?, transmeton portali Zeri.info.

Sipas tij, a është i mundur integrimi? A do të mund kjo ta hapë Kutinë e Pandorës, shumë më të rrezikshëm se ajo që është hapur gjatë viteve të 90-ta.

Akademiku serbë shprehë skeptik se pavarësisht dialogut edhe atij që po zhvillohet në Bruksel, Asociacioni I Komunave me Shumicë Serbe, do të sabotohet.

Lexo tjetër  MPJ të Kosovës: Në Munih u vranë tre shqiptarë