Aeroplani që po e shpëton Kaliforninë, i bart 20 mijë litra ujë

Kalifornia e Amerikës vazhdon të jetë në gjendje katastrofale pas ndezjes së zjarreve. Më shumë se 160 mijë hektarë janë djegur deri tani, ndërsa kanë vdekur 21 persona, janë shkatërruar 3500 shtëpi e biznese.

Loading...

Por, pasojat do të ishin shumë më të mëdha sikur të mos ishte aeroplani 747 SuperTanker që po bën punë të madhe në pengimin e një katastrofe më të madhe, shkruan Indeksonline.

Aeroplan i prodhuar nga Boeing po kryen punë më shumë se të gjithë zjarrfikësit pasi që zë 20 mijë litra në ujë dhe po ndihmon në lokalizimin e zjarreve.