4 robotët më të avancuar në botë

Shkencëtarët duke filluar të mendojnë shumë për të ardhmen e njerzimit kanë filluar të mësojnë pesa të reja që njerzimi nuk i ka parë kurrë. Ashtu janë edhe robotët e së ardhmes që së shpejti me zhvillimin e teknologjisë kanë filluar të bëhen realitet. Në listën e mëposhtme janë disa nga robotët më të zgjuar dhe

më të avancuar që ka parë ndonjëherë njerzimi. Në vend të parë është HRP-4 robot. Ky robot ka aftësinë e lëvizjes njësoj me atë të një njeriu. Në vendin e dytë kemi SpotMini. Ky robot i ngjan një kafshe dhe ai ka aftësinë të vrapojë shumë shpejt dhe të kapërcejë pengesat. Në vend të tretë kemi Atlas robot. Edhe ky robot njësoj me të tjerët ka aftësinë të ecë si një njeri. Por gjithashtu përdoret edhe në ushtri. Në vend të katërt kemi Asima të prodhuar nga Homda. Ai mund të bëjë çdo gjë që ti dëshiron madje edhe të luaj futboll.

/Sot News/

Lexo tjetër  Ronaldo do të jetë imazhi i FIFA 18