20 milionë myslimanë marshojnë kundër ISIS-it, por media e injoron totalisht lajmin

Në një nga organizimet më të mëdha të të gjitha kohërave, miliona myslimanë shiitë kanë bërë një veprim simbolik të jashtëzakonshëm duke rrezikuar madje edhe jetët e tyre për të udhëtuar në zona të hapura lufte si mesazh kundër ISIS.

Por një organizim kaq madhështor me synim uljen e tensioneve në Lindjen e Mesme u injorua totalisht nga media në perëndim.

Gra, burra, të moshuar dhe fëmijë ecën drejt qytetit të Karbalas të dielën dhe të hënën për ditën e shenjtë të Arbaeen, që është eventi i cili shënon fundin e agjërimit 40-ditor pas Ashures, rituali fetar në kujtim të vdekjes së nipit të Profetit Muhamed, Imam Husseinit në vitin 680 p.K

Miliona besimtarë marshuan në këtë zonë, edhe pse e dinin se aty ishin organizuar disa sulme terroriste ndaj pjesëtarëve të këtij komuniteti nga ISIS veçanërisht javën e kaluar.

Lexo tjetër  Zvicra pritet t’i dëboj mbi 3 mijë azilkërkues