12 ide origjinale për një kopsht të bukur

Një kopsht i madh perimesh do të thotë jo vetëm sallata të freskëta, por edhe dhimbje shpine dhe gjunjë të lënduar. Duke punuar në një kopsht nuk është jo fort e lehtë, por një copë mahnitëse e perimeve mund të bëhet krenaria e kopshtarit.

Bright Side ndan me ju disa ide se si të krijoni një kopsht të mahnitshëm dhe të merrni kënaqësi nga kujdesi për të.

Kopsht në formë shtrati – Këto shtretër të ngritur mund të shpëtojnë shpinën dhe gjunjët dhe të bëhen një dekoratë e zgjuar për kopshtin tënd. Si shpërblim, ata janë shumë të lehtë për t’u bërë: vendosni pllakat e drurit së bashku dhe disa rrjetë kartoni, rrjetë metalike në pjesën e poshtme dhe mbushni vendin për mbjellje.

Kopsht në formë shkallësh – Nëse shtëpia apo vendi i juaj është në një shpat, kjo ide e kopshtit mund të jetë një dhuratë nga perëndia për ju.

Kopsht i varur – Një vendim i madh për ata që nuk duan të përkulen. Kjo ide është e mirë veçanërisht për lule dhe luleshtrydhe.

Bimët që ngjiten në mur – Kjo do të kursejë hapësirën ​​dhe në të njëjtën kohë do të krijoni një dekoratë të gjallë. Ka shumë lloje të varura dhe ngjitje të bimëve dhe ju mund t’i përdorni ato për të krijuar një hark të bukur.

Kultivimi i perimeve në formë vertikale – Një kopsht perimesh në formë vertikale nuk është vetëm i përshtatshëm, por edhe praktik. Bimët që rriten në mure mund ta mbrojnë shtëpinë tuaj nga nxehtësia e diellit.

 

Sistemi i ujitjes – Kujdesuni për kopshtin tuaj duke instaluar një sistem të përshtatshëm të ujitjes. Do të keni nevojë për dy zorrë, një rreze anësore dhe një spërkatës. Vendoseni të gjithë së bashku siç tregohet në foto.

Sistemi i vaditjes i bërë nga shishe plastike – Kjo është një mënyrë e madhe dhe super e thjeshtë për të ujitur bimët tuaja! Vetëm duhet të merrni shishe plastike prej dy litrash, ti bëni dy ose më shumë vrima në anët dhe dy në pjesën e poshtme dhe t’i vendosni pranë bimëve tuaja. Mbushni shishet me ujë dhe kjo është ajo! Uji do të shkojë ngadalë drejt rrënjëve. Ujitja nga zona e rrënjës në vend të sipërm do të ndihmojë për të parandaluar kërpudhat dhe për të zvogëluar disa probleme të gjetheve.

Gardh – Një gardh i bërë me materiale të qëndrueshme mund të ndihmojë për të mbrojtur shtretërit tuaj nga brejtësit. Mijtë e fushës patjetër nuk do të jenë në gjendje për të përballuar një gardh me tulla apo gur.

Kopsht i dekoruar me lule – Mbillni disa lule përgjatë shtretërve të kopshtit. Ato jo vetëm që do të duken bukur dhe do të kenë erë të mirë, por ato gjithashtu mund t’iu ndihmojnë për të parandaluar dëmtuesit.

Një vendkalim me kalldrëm – Pastroni zonën ku dëshironi të bëni një vendkalim me kalldrëm dhe vendosni formën për të planifikuar dizajnin e saj. Përzieni një qese me çimento me ujë dhe derdhni përzierjen në kornizë. Zbutni sipërfaqen dhe hiqni me kujdes kornizën. Dhe atje ju do të keni atë … një vendkalim të mrekullueshëm me kalldrëm që zbukuron hapësirën tuaj në natyrë!

Kopsht në formë shtrati për dembel – Duke përdorur imagjinatën tuaj, ju mund të ktheni materialet e improvizuara në shtretër të kopshtit. Kanaçe alumini, arka plastike etj. Le të krijojmë./Gazeta Bujku